Opknappen dierenweide Wenckebach

Opknappen dierenweide Wenckebach

De gemeente verwacht dat gedurende de winterperiode alle dierenweiden kunnen worden opgeknapt waaronder ook de dierenweide aan het Wenckebachplantsoen, zodat ze er in het voorjaar weer netjes bij liggen voor omwonenden en bezoekers. Dit blijft wel afhankelijk van het weer, want bij strenge vorst worden de werkzaamheden uitgesteld.

Indien nodig wordt er drainage aangelegd om de ontwatering te verbeteren. De paden van de dierenweiden worden vernieuwd zodat dieren en medewerkers er droog overheen kunnen lopen en rijden. Dat gebeurt met nieuwe betonplaten. Ook in het dierenverblijf wordt een nieuwe betonvloer gelegd. Dat is nodig omdat tegels zijn verzakt. Met het aanbrengen van beton heeft niemand daar nog last van.

Een aantal dagen voor de start van de werkzaamheden gaan de dieren van de betreffende dierenweide tijdelijk naar Kinderboerderij IJsselstee in het Natuurkwartier van Park Oudegein. Als het werk klaar is, keren de dieren weer terug op hun vertrouwde stek.